Înapoi la rețete
Salată cu sfeclă și brânză de capră
Timp de preparare: 1 oră 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 6 sfecle medii

- 450g de rucola

- 1 avocado feliat

- 113g brânză de capră, sfărâmată

- 100g nuci tăiate în bucăți și rumenite

- 120ml ulei Floriol mix din semințe de rapiță, in și dovleac

- 115ml oțet balsamic

- 10ml sirop de arțar

- 20ml muștar Dijon

- Sare și piper negru măcinat proaspăt

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 200°C. Înfășoară fiecare sfeclă în folie și așezează-le pe o tavă de copt. Coace până când sunt moi, aproximativ 1 oră. Lasă-le să se răcească suficient, apoi decojește-le și taie-le în sferturi.

2. Între timp, pregătește dressingul. Într-un bol, amestecă uleiul Floriol din semințe de rapiță, in și dovleac, oțetul balsamic, siropul de arțar și muștarul Dijon până când se omogenizează. Condimentează cu sare și piper.

3. Așează rucola într-un bol mare. Adaugă deasupra bucățile de sfeclă, avocado, brânza de capră și nucile. Adaugă dressingul, amestecă ușor toate ingredientele și savurează această porție generoasă de vitamine!

Poftă bună!