Înapoi la rețete
Salată de mere cu bacon
Timp de preparare: 20 de minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 225gr bacon feliat, tăiat în bucăți

- 60ml oțet de mere

- 30ml ulei Floriol presat la rece de floarea-soarelui

- 30ml miere

- 30ml muștar Dijon

- 5g sare

- 1/2 legătură de ceapă verde, mărunțită

- 1 varză mică

- 450g mere roșii dulci

- 120g frunze de pătrunjel proaspăt tocat

- Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

1.Așează baconul într-o tigaie mare la foc mediu și gătește-l, amestecând din când în când, până devine crocant.

2.Între timp, pune oțetul de mere, uleiul, mierea, muștarul și sarea într-un castron și amestecă pentru a combina. Amestecă ceapa verde în compoziție și pune deoparte.

3.Transferă baconul pe o farfurie acoperită. Măsoară 60ml de grăsime de la bacon și amestec-o în dressing.

4.Taie varza în 8 părți în formă de sferturi, apoi îndepărtează partea centrală din fiecare bucată. Feliază varză subțire și așeaz-o în castronul cu dressing.

5.Îndepărtează miezul din mere și taie-le apoi în cubulețe. Adaugă-le în castronul cu varză, pune pătrunjelul, amestecând totul pentru a combina cu dressingul. Adaugă baconul și amestecă. Gustă și condimentează cu sare și piper după nevoie.

Poftă bună!