Înapoi la rețete
Salată de pui
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 250 g broccoli  

- 2 linguri de ulei Floriol Omega 9  

- 3 bucăți de piept de pui  

- o ceapă roșie  

- 100 g creson  

- 2 rădăcini de sfeclă roșie (175 g) curățate și date prin răzătoare  

- o legătură de busuioc  

- 1 avocado  

- jumătate de cățel de usturoi zdrobit  

- 1 lingură Floriol Mix de 3 seminte  

- 25 g nuci pisate  

- sucul și coaja unei lămâi  

Mod de preparare

1. Fierbe broccoli-ul pentru 2 minute.

2. Scoate-l din apă și pune-l în apă rece.

3. Încălzește o tigaie și călește broccoli-ul cu o jumătate de lingură de ulei

4. Pune broccoli-ul deoparte.

5. Aplică putinulei pe pieptul de pui și asezonează cu sare și piper.

6. Pune puiul în tigaie și gătește timp de 3-4 minute.

7. Pune puiul la răcit apoi taie-l felii.

8. Pregătește pesto-ul.

9. Pune jumătate de legătură de busuioc într-un robot de bucătărie.

10. Adaugă avocado-ul, usturoiul zdrobit, nucile, Floriol Mix de 3 semințe, o lingură de suc de lămâie, 3 linguri de apă rece, sare și piper.

11. Mixează până totul devine omogen și fin.

12. Pune cresonul într-o farfurie mare.

13. Amestecă cu broccoli, ceapă și suc de lămâie.

14. Adaugă sfecla și puiul.

15. Adaugă restul de frunze de busuioc și servește cu pesto-ul de avocado.

Poftă bună!