Înapoi la rețete
Prăjituri festive din turtă dulce
Timp de preparare: 35 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 250g făină integrală de grâu

- 125g făină de ovăz

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

- 60ml ulei Floriol cu Vitamina E

- 120 ml melasă

- 60 ml sirop de arțar

- 60g zahăr brun

- 1 ou mare

- 5 ml extract de vanilie

- 2g scorțișoară măcinată

- 1g ghimbir măcinat

- 0.5g nucșoară măcinată

- 0.25g cuișoare măcinate

- 0.5g sare

- 250g zahăr pudră

- 50ml lapte de migdale (sau apă)

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 180°C.

2. Amestecă făina integrală de grâu, făina de ovăz și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare. Combină restul ingredientelor într-un alt bol.

3. Toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecă până când se formează un aluat omogen.

4. Rulează-l în două bile și aplatizează-le pe o suprafață presărată cu făină.

5. Taie formele dorite și așează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Repetă până când tot aluatul este folosit.

6. Coace turta dulce timp de aproximativ 12-15 minute.

7. Din zahărul pudră amestecat cu laptele de migdale poți face o glazură cu care poți decora turta dulce după ce se răcește.

Poftă bună!