Înapoi la rețete
Dovleac umplut cu bulgur, feta și smochine
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- Un dovleac mic/mediu

- 150ml ulei Floriol Vitamina E

- 175gr bulgur

- O lingură de sare

- Un cațel de usturoi, tocat fin

- 50ml zeamă de lămâie

- 120gr frunze kale

- 30gr de semințe de dovleac decojite

- 240gr năut la conservă

- 4 smochine mari, tăiate cuburi

- O ceapă roșie, tăiată felii

- 80gr feta

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 200 de grade.

2. Fierbe bulgurul în 500ml de apă cu puțină sare timp de 25-35 de minute.

3. După ce bulgurul a terminat de fiert, adaugă usturoiul, o lingură de ulei Floriol și zeamă de lămâie.

4. Spală dovleacul pe exterior.

5. Taie un capac în partea de sus și scoate semințele.

6. Unge atât interiorul, cât și exteriorul dovleacului cu ulei Floriol.

7. Pune dovleacul cu tot cu capac în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute.

8. Într-un bol, combină frunzele de kale cu puțin ulei Floriol, zeamă de lămâie și sare.

9. Amestecă-le timp de 2 minute.

10. Prăjește semințele de dovleac câteva minute într-o tigaie și adaugă-le în bolul cu kale, împreună cu năutul, smochinele, ceapa roșie și feta.

11. Pune dovleacul bine copt pe un platou și umple-l cu amestecul de bulgur.

12. Taie felii groase din dovleac și servește alături de salata de kale.

Poftă bună!