1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Unge o tigaie de 23 de cm cu puțin unt, tapetează cu făină și pune-o deoparte.
3. Într-un castron mare, amestecă zahărul și uleiul Floriol Natural Bogat în Vitamina E. Adaugă oul şi melasa, amestecând până se omogenizează.
4. Presară făina şi mirodeniile (scortisoara, ghimbir, cuisoare), bicarbonatul de sodiu și sarea.
5. Adaugă apa fierbinte și amestecă ușor până când aluatul este omogenizat.
6. Coace totul timp de 40-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pentru glazură:
7. Amestecă crema de brânză cu 2 căni de zahăr pudră, adaugă coaja de lămâie și sucul, amestecând în continuu.
8. Pentru a subția glazura poţi adauga o linguriță de lapte pentru a atinge consistența dorită.
9. Întinde glazura peste tortul răcit și presara puțin ghimbir confiat, după preferință.