Înapoi la rețete
Turte de spanac și cartofi cu ouă poșate
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 4-5 linguri de ulei Floriol Natural Bogat în Vitamina E  

- 600g cartofi roșii, taiati în bucăți mari  

- 1 ceapă, tocată mărunt  

- 1 lingură semințe galbene de muștar, coapte în tigaie   

- 1 linguriță de chimen măcinat  

- 1 linguriță turmeric măcinat  

- 200g spanac  

- 4 ouă mari, foarte proaspete  

- O grămadă mică de coriandru proaspăt tocat  

- 1-2 linguri de ulei Floriol Natural Bogat în Vitamina E  

- 200g kale  

- 2 căței de usturoi tăiați fin  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.

2. Pune cartofii într-o cratiță mare, acoperiți cu apă clocotită, apoi fierbe-i timp de 20-25 minute până se înmoaie sau până pot fi străpunși cu vârful unui cuțit ascuțit.

3. Încălzește o lingură de ulei Floriol într-o tigaie medie și prăjește ceapa până ajunge moale și translucidă.

4. Adaugă semințele de muștar, chimenul și turmericul și gătește amestecul pentru 2 minute, apoi pune-l deoparte.

5. Când cartofii au fost gătiți, scurge-i de apă și zdrobește-i în cratiță până devin cremoși.

6. Pune spanacul într-o strecurătoare mare și toarnă apă fierbinte peste. Asigură-te că nu rămâne apă cu o lingură pe care o vei folosi ca să presezi spanacul din strecurătoare.

7. Într-un castron mare, amestecă piureul de cartofi, ceapa condimentată și spanacul cu un praf de sare și piper, apoi împarte amestecul în 8 turte egale.

8. Încălzește 4-5 linguri de ulei într-o tigaie mare și prăjește turtele, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când formeaza un pic de crustă, apoi asează-le cu grijă pe o tavă unde ai aşezat în prealabil o foaie de hârtie de copt.

9. Bagă-le în cuptor și coace-le timp de 15 minute.

10. Între timp, ocupă-te de kale. Incălzește 1-2 linguri de ulei la foc mare, apoi prăjește frunzele, amestecând ocazional, timp de 7-8 minute până când sunt moi, dar ușor crocante.

11. Adaugă usturoiul în ultimele 2 minute, apoi condimentează.

12. Pentru ouăle poșate ai nevoie să umpli o cratiță mare sau o tigaie adâncă cu apă pe care o aduci până la punctul de fierbere.

13. Sparge ouăle în apă și gătește-le fără a le atinge pentru 3-4 minute.

14. Servește turtele alături de ouă poșate, puțin coriandru și frunzele de kale prăjite.

Poftă bună!