Înapoi la rețete
Quiche Lorraine
Timp de preparare: 1 oră și 30 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- ALUAT: 140g de unt   

- 2 linguri de ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 300g de faină albă  

- apă  

- sare  

- UMPLUTURĂ: 4 ouă  

- 150g de smântâna grasă, pentru gătit  

- 2-3 linguri de lapte  

- 150g de bacon afumat  

- 3 fire de praz  

Mod de preparare

1. Se încinge cuptorul la 180º C. Se taie untul în cuburi mari, se așează într-un bol sau robot de bucătărie împreună cu uleiul Floriol natural bogat în vitamina E, se adaugă făina și un vârf de sare, apoi se amestecă pana ce compoziția capătă consistența unui nisip. Se toarnă puțină apă și se frământă, cu grija să nu se lipească. Se ține la frigider 15-20 de minute.

2. Se taie bacon-ul în bucățele mici, se așează într-o tigaie și se prăjește. Se taie prazul rondele și se călește cu putin ulei Floriol natural bogat în vitamina E, până se frăgezește puțin.

3. Se scoate aluatul din frigider și se întinde, după care se așează cu grijă într-o formă de tartă. Se găurește în câteva locuri cu o scobitoare și se coace 8-10 minute.

4. Între timp, se prepară umplutura. Într-un bol se bat ouăle împreună cu smântâna și laptele. Se incorporează bacon-ul și prazul. Sa adaugă sare și piper, după gust. Se scoate blatul din cuptor, se toarnă peste el umplutura și se mai lasă la copt până ce tarta capătă o culoare aurie.

Poftă bună!