Înapoi la rețete
Pâine bogată în sănătate, cu spanac și ceapă
Timp de preparare: 1 oră 45 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 6 linguri ulei Floriol Vitamina E

- 1 ceapă

- 500g spanac

- 100g brânză cheddar

- 2 căței de usturoi

- Jumătate de lingură de sare

- 500g făină

- 2 lingurițe de praf de copt

- 2 ouă

- 250ml de lapte

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade.

2. Într-o tigaie, adaugă 2 linguri de ulei Floriol Vitamina E, ceapa și o linguriță de sare și gătește-le la foc mediu timp de 10 minute. Apoi scade focul și mai lasă-le timp de 10 minute, până când ceapa devine aurie.

3. Mai adaugă o lingură de ulei Floriol Vitamina E peste ceapă, iar apoi adaugă usturoiul și spanacul. Lasă-le pe foc până când spanacul devine verde închis, apoi ia legumele de pe foc.

4. Într-un bol, adaugă făina, jumătate de linguriță de sare și praful de copt. Într-un alt bol amestecă ouăle, o lingură de ulei Floriol Vitamina E și laptele. Omogenizează-le și toarnă mixul peste ingredientele uscate, apoi frământă până când rezultă un aluat tare.

5. Adaugă apoi spanacul și brânza în aluat, amestecă bine și bagă-l la cuptor într-o tavă unsă cu puțin ulei Floriol Vitamina E pentru 35-40 de minute, până când pâinea devine aurie.

Poftă bună!