Înapoi la rețete
Confit de rață cu cartof dulce
Timp de preparare: 3 ore     Dificultate: Medie
Ingrediente

- Piept de rață – 2 buc  

- Grăsime de rață – 400 g  

- Ulei Floriol îmbogățit cu vitamina D - 4 linguri  

- Usturoi zdrobit - 2 căței  

- Cartofi dulci, mari – 4  

- Cimbru  

- Vin alb – 50 ml  

- Coniac – 10 ml  

- Sare grunjoasă  

- Piper  

Mod de preparare

Într-o tavă de cuptor cu capac, acoperă carnea în grăsimea de rață și pune la cuptor, 200° C, pentru 2 ore.

După o oră, ia 2 linguri din grăsimea de rață, amestec-o în altă tavă cu uleiul Floriol îmbogățit cu vitamina D și cu cartofii curățați, tăiați în sferturi. Tăvălește cartofii bine-bine în grăsime și presară cimbrul, sarea și piperul pe deasupra. Dă la cuptor pentru 1 oră (în paralel cu rața).

După ce rața a stat la cuptor 2 ore, crestează-i pielița în romburi și frige-o într-o tigaie (pieliță în jos), până devine crocantă.

Așează carnea și cartofii în farfurie. Nu arunca resturile din tigaie, ci toarnă vinul și coniacul peste, amestecă, lasă-le să scadă și apoi picură sosul scăzut peste carne.

Poftă bună!