Înapoi la rețete
Tartă ”vitamine culese din livadă”
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 1 ou + 1 gălbenuș

- 5g sare

- 110g zahăr pudră

- 80ml ulei Floriol Vitamina E

- 200g faina

- 1 linguriță praf de copt

Crema de vanilie

- 1 conservă lapte de cocos

- 125ml lapte de ovăz

- 4 lingurițe sirop de arțar

- 1 linguriță amidon de porumb

- 2 lingurițe extract de vanilie

- jumătate de plic de gelatină

Jeleu de prune

- 8 prune (aprox 250g)

- 125ml apă

- 1 plic gelatină

- 3 lingurițe sirop de arțar

Mod de preparare

1. Într-un bol, bate ouăle împreună cu sarea.

2. Adaugă zahărul pudră treptat și continuă să amesteci până când compoziția devine omogenă. Adaugă apoi uleiul Floriol Vitamina E și continuă să amesteci.

3. Adaugă făina și praful de copt. Frământă aluatul obținut cu mâna până când devine omogen. Atunci când devine îndeajuns de moale, îl poți așeza în tavă, presându-l cu degetele.

4. Bagă-l la cuptor 20-25 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. După ce aluatul de tartă este gata, lasă-l să se răcească.


Crema de vanilie

1. Pune toate ingredientele într-o oală, la foc mediu și amestecă constant. Când dă în clocot, dă focul mai mic și lasă-l să fiarbă încă 3-4 minute până când crema începe să se întărească.

2. Adaugă compoziția obținută peste aluatul rece. Lasă preparatul la temperatura camerei 30 de minute și bagă-l apoi la frigider timp de aprox. 2 ore.


Jeleul de prune

1. Între timp poți prepara jeleul. Spală prunele și taie-le în două. Într-o oală fierbe apa și adaugă prunele. Lasă-le la fiert până când prunele devin moi.

2. Bagă prunele într-un blender. Strecoară compoziția rezultată. Fierbe-o din nou într-o oală alături de gelatină și siropul de arțar, amestecând constant până când dă în clocot.

3. Atunci când compoziția se răcește puțin, adaug-o peste stratul de vanilie. Servește desertul după ce acesta a fost lăsat la frigider cel puțin 5 ore.

Poftă bună!