Înapoi la rețete
Biban cu cartofi și sos de vin roșu
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 500 g cartofi mici, tăiați pe jumătate

- 150 ml Floriol Vitamina E

- 4 căței de usturoi zdrobit

- Frunzele a 4 crenguțe de rozmarin proaspăt, tocate fin

- O ceapă roșie, tocată fin

- 1 frunză de dafin

- 250 ml Pinot Noir

- 100 ml supă de pește

- 4 fileuri de biban

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220°.

2. Pune cartofii spălați și tăiați pe jumatate într-o oală adâncă.

3. Adaugă apă rece apoi pune oala pe foc.

4. Odată ce apa începe să clocotească, adaugă sare și fierbe cartofii până când sunt moi la exterior dar tari la interior.

5. Scurge cartofii.

6. Într-o tigaie, adaugă 6 linguri de Floriol.

7. Odată ce uleiul s-a încălzit, adaugă usturoiul și călește timp de 2-3 minute.

8. Adaugă cartofii și amestecă până când toți sunt acoperiți cu ulei și usturoi.

9. Pune cartofii, cu partea tăiată în sus, pe o tavă de cuptor.

10. Asezonează cu sare, piper și rozmarin.

11. Lasă-i la cuptor 10-12 minute, sau până când devin crocanți.

12. Între timp, poți pregăti sosul.

13. Călește ceapa, usturoiul și frunza de dafin în 3 linguri de Floriol Vitamina E.

14. Apoi, adaugă vinul și supa.

15. Lasă totul la scăzut timp de 15 minute.

16. Adaugă încă 2 linguri de Floriol și amestecă cu un tel până când ai o compoziție omogenă.

17. Aruncă frunza de dafin.

18. Cât sosul scade, pregătește peștele.

19. Încălzește o tigaie.

20. Asezonează peștele cu sare și piper.

21. Adaugă 3 linguri de Floriol Vitamina E în tigaie, apoi adaugă peștele cu pielea în jos.

22. Gătește 4-5 minute.

Poftă bună!