Înapoi la rețete
Portokalopita
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

Pentru prăjitură:

- 10 foi de plăcintă

- 4 ouă

- 200 g zahăr

- 220 ml Floriol Vitamina E

- 2 lingurițe esență de vanilie

- 200 g iaurt

- 2 lingurițe praf de copt

- Coaja de la 2 portocale

Pentru sirop:

- 350 ml suc de portocale

- 200 ml apă

- 350 g zahăr

- O linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

1. Pre-încălzește cuptorul la 120 de grade.

2. Coace foietajul până când acesta devine sfărâmicios.

3. Zdrobește foietajul și pune-l deoparte.

4. Amestecă apa, sucul de portocale, zahărul și scorțișoara într-o oală mică.

5. Fierbe la foc mic timp de 7 minute, apoi pune oala deoparte la răcit.

6. Într-un bol mare, amestecă cu mixerul ouăle, zahărul, uleiul și vanilia până când totul devine pufos.

7. Într-un bol mai mic, amestecă iaurtul și praful de copt.

8. Adaugă iaurtul în compoziția de ouă și amestecă.

9. Adaugă coaja de portocală și foietajul zdrobit.

10. Încălzește cuptorul la 180 de grade.

11. Unge o tavă adâncă cu ulei și toarnă amestecul.

12. Dă totul la copt pentru 35-40 de minute.

13. Scoate prăjitura din cuptor, cresteaz-o cu un cuțit și toarnă siropul peste.

14. Lasă prăjitura la răcit 2-3 ore.

15. Taie pătrățele și servește cu extra sirop sau cu miere si nucă deasupra.

Poftă bună!