Înapoi la rețete
Fursecuri de turtă dulce
Timp de preparare: 30 minute     Dificultate: ușoară
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

- jumătate de cană sau 125ml de ulei Floriol natural bogat în vitamina E   

- o cană de zahăr   

- 1 ou  

- un sfert de cană de melasă  

- o cană şi 3 sferturi făină  

- 2 lingurițe de pudră de ghimbir  

- o linguriță de scorțișoară  

- o linguriță de praf de copt  

- o linguriță de bicarbonat de sodiu  

- o jumătate de linguriță de sare  

- un sfert de cană de zahăr pentru decor  

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade.

2. Într-un bol, amestecă uleiul cu o cană de zahăr.

3. Adaugă oul, melasa și omogenizează.

4. Adaugă făina, ghimbirul, scorțișoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

5. Amestecă până când rezultă o compoziție lipicioasă.

6. Cu o linguriță, formează mici bile de aluat.

7. Plimbă aluatul prin zahăr apoi pune toate mingiuțele într-o tavă unsă cu ulei.

8. Turtește bilele de aluat cu palma.

9. Coace timp de 12-15 minute.

Poftă bună!