Înapoi la rețete
Coroniţă împletită cu vitamine
Timp de preparare: 45 minute     Dificultate: medie
Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

- 660g făină

- 330g lapte

- 100ml ulei Floriol cu Vitaminele D, A și E

- 40g zahăr alb

- 3 linguri drojdie uscată

- 1 ou

- 10g sare de mare

Ingrediente pentru umplutură

- 110g merișoare deshidratate

- 260g cireșe

- 100g fulgi de migdale

- 20ml ulei Floriol cu Vitaminele D, A și E

- 5g unt

- 130g zahăr

- 4g nucșoară

- 7g scorțișoară

- 2 bețe de scorțișoară

- 2 bucăți de anason stelat

- 3 cuișoare

- Zahăr vanilat, pentru pudrare

Mod de preparare

1. Pune hârtie de copt pe o tavă mare.

2. Amestecă zahărul, laptele și drojdia până când se omogenizează; lasa amestecul sa se odihneasca 3 minute la temperatura camerei (recomandabil o temperatura blanda, fara aer rece). Adaugă apoi uleiul Floriol, sarea, făina și oul până când se formează un aluat tare. Frământă-l apoi timp de încă 3 minute.

3. Transferă aluatul rezultat într-un bol mare de sticlă și acoperă cu folie de plastic sau un prosop de bucătărie umed. Lasă-l să crească într-un loc călduros timp de aproximativ o oră, până când acesta isi dublează volumul.

4. Între timp, poți pregăti umplutura. Amestecă si macina intr-o rasnita sau robot-procesor zahărul, nucșoara, scorțișoara măcinată, anasonul și cuișoarele. Pune 3 linguri din acest amestec într-un bol mic, iar restul într-un bol mai mare.

5. Preîncălzește cuptorul la 180C. Transferă aluatul pe o suprafață pudrată cu făină într-o formă de sferă. Împarte-l în 2 porțiuni egale, și întinde-l în așa fel încât să formeze două dreptunghiuri lungi de 50x20 cm.

6. Peste aluat, presară în mod egal condimentele din bolul mai mare.

7. Într-un bol adaugă 100g de merișoare, 250g de cireșe și 80g de fulgi de migdale. Pune jumătate din acest mix în centrul unuia dintre dreptunghiuri. Rulează cu mâinile bucata de aluat pe rotund pentru a închide umplutura înăuntru. Repetă acest proces cu restul de mix în celălalt dreptunghi de aluat.

8. Pune cele două bucăți rezultate una lângă alta și împletește-le. Presează capetele împreună pentru a finaliza forma împletiturii. Pune-o pe hârtia de copt pregătită la pasul 1.

9. Pune într-un bol mic restul de cireșe, merișoare și fulgi de migdale. Unge aluatul cu restul de ulei Floriol cu Vitaminele D, A și E, și presară fructele și condimentele rămase. Bagă împletitura la cuptor pentru 30-35 minute la 180C până când se rumenește.

10. Când se răcește, pudreaz-o cu zahăr.

Poftă bună!