Înapoi la rețete
Somon gratinat cu spanac
Timp de preparare: 1 oră      Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 1 kg de spanac  

- 30g ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 6x140g file somon  

- 300ml smântână de gătit  

- sare și piper  

Mod de preparare

1. Pune spanacul într-o cratiță foarte mare (sau două cratițe) și adaugă câteva linguri de apă.

2. Acoperă cratița, pune la foc mediu și gătește timp de aproximativ 5-8 minute, întorcând spanacul din când în când, până când acesta scade.

3. Transferă într-o strecurătoare pentru a se scurge și lasă-l să se răcească.

4. Elimină excesul de apă.

5. Toacă spanacul.

6. Încălzește cele 30g ulei Floriol Omega 3 și 6 într-o oală și adaugă spanacul.

7. Condimentează cu sare și piper.

8. Încălzește cuptorul la 160 de grade.

9. Așază spanacul pe fundul unei tăvi, apoi pune somonul deasupra.

10. Încălzește smântâna într-o tigaie și apoi toarn-o peste somon și spanac.

11. Dă totul la cuptor timp de 35 de minute.

Poftă bună!