Înapoi la rețete
Wraps de salată cu tofu
Timp de preparare: 1 oră 15 minute     Dificultate: minimă
Ingrediente

Ingrediente

- 300g tofu extra-ferm, presat

- 3 lingurițe de sos de soia

- 2 lingurițe sos chili

- 1 linguriță ulei Floriol cu vitamina E

- 2 lingurițe sirop de arțar

- 5-6 lingurițe amidon de porumb

Sos de arahide

- 70 g unt de arahide cremos și sărat

- 1-2 lingurițe sos de soia

- 1-2 lingurițe sirop de arțar (plus mai mult după gust)

- 1-2 lingurițe sos chili garlic (sau 1/4 linguriță fulgi de ardei iute)

- 2-3 lingurițe suc de lime

- 3-4 lingurițe apă (pentru subțiere)

Pentru servit

- 1 cană legume tăiate felii subțiri / rase (de ex. morcovi, ridichi, ceapă verde și / sau germeni de fasole)

- frunze de salată verde în funcție de numărul de porții dorite

- Coriandru proaspăt sau busuioc (opțional)

Mod de preparare

1. Începeți prin a presa tofu: Înfășurați-l într-un prosop de bucătărie și așezați ceva greu deasupra. Presați timp de aproximativ 30 de minute.

2. Între timp, pregătiți sosul de arahide adăugând toate ingredientele, cu excepția apei, într-un bol mic (începând cu cantitatea mai mică a fiecărui ingredient). Amestecați cu un tel până se omogenizează apoi adăugați puțină apă și amestecați până devine cremos, neted și ușor de turnat. Gustați și ajustați gustul după cum doriți, adăugând mai mult sos de soia, sirop de arțar pentru dulceață, sos chili garlic pentru iuțeală sau suc de lime pentru aciditate. Lăsați sosul deoparte pentru servire.

3. Odată presat, tăiați tofu în cuburi egale și adăugați-l într-un bol mare sau într-un recipient cu capac. Adăugați sosul de soia, sosul de chilli, uleiul Floriol și siropul de arțar. Amestecați ușor pentru a combina. Lăsați la marinat timp de 15 minute.

4. Preîncălziți cuptorul la 204 grade C și așezați apoi o foaie de copt pe o tavă.

5. După 15 minute, adăugați amidonul de porumb peste tofu și acoperiți din nou. Amestecați ușor pentru a acoperi fiecare cub de tofu uniform. Veți ști că ați adăugat suficient amidon de porumb când tofu nu mai pare umed și amidonul acoperă fiecare bucată uniform.

6. Încingeți o tigaie mare la foc mediu. După ce s-a încălzit, adăugați 2 linguri de ulei Floriol. Adăugați apoi tofu în tigaie. Gătiți până devine auriu pe toate părțile - aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte - întorcând cu o furculiță sau o spatulă mică. Apoi transferați pe tava pregătită și coaceți timp de 10-15 minute (la 204 C), sau până când devine crocant și ferm.

7. Între timp, pregătiți legumele și ierburile pentru servire. Puneți deoparte.

8. În cele din urmă, pregătiți salata prin spălare și uscare și desfaceți cu grijă aproximativ 10 frunze de salată sau varză în formă de cupă. Acestea ar trebui să fie puțin mai mari decât palma mâinii.

9. Așezați frunzele pe un platou și adăugați aproximativ 5 cuburi de tofu pe fiecare frunză de salată. Adăugați legumele și ierburile preferate deasupra și serviți cu sosul de arahide pe margine.

Cel mai bine sunt consumate proaspete, însă ingrediente pot fi păstrate separat în frigider timp de până la 1 săptămână (sos de arahide = 1 săptămână; tofu = 3-4 zile, legume = 1 săptămână, ierburi = 1-2 zile). Pentru a reîncălzi toful, folosiți o tigaie pe aragaz la foc mediu sau cuptorul la o temperatură de 176 C până se încălzește.

Poftă bună!