Înapoi la rețete
Vitamină dulcE
Timp de preparare: o zi     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

Blat:

- 3 linguri de ulei Floriol Vitamina E

- 1 cană de făină

- 1 linguriță de praf de copt

- Puțină sare, după gust

- 2 ouă

- 1 cană de zahăr

- 1 lingură esență de vanilie

- 120 ml de lapte

Straturi:

- 2 gălbenușuri de ou

- Smântână de gătit

- Puțină sare, după gust

- 60 g zahar

- 4 linguri de suc de portocale

- Jumătate de cană de marmeladă de portocale

- 2 căni de afine sau mure

- 1 cană de frișcă

- 3 linguri de fulgi de migdale prăjite

Mod de preparare

Preparea blat:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

2. Unge forma cu Ulei Floriol Vitamina E și tapeteaz-o cu puțină făină.

3. Amestecă făina, praful de copt și sarea într-un bol.

4. Bate gălbenușurile de ou și adaugă treptat zahărul, esența de vanilie și făina.

5. Încălzește laptele și uleiul și adaugă-le în aluat. Toarnă in formă.

6. Lasă-l la cuptor 30 de minute, iar apoi scoate-l pentru a se răci.

Pregătire și asamblare straturi:

7. Încălzește smântâna de gătit 2-3 minute până la punctul de fierbere.

8. Amestecă gălbenușurile bătute, sarea și zahărul cu un mixer.

9. Adaugă amestecul treptat peste smântână și lasă-le la foc mediu amestecând constant timp de 8 minute.

10. Adaugă vanilia.

11. Pune amestecul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

12. Pune cubulețe de blat într-un bol și stropește-le cu 2 linguri de suc de portocale.

13. Acoperă-le cu jumătate din cantitatea de marmeladă, afine și cremă.

14. Repetă stratificarea și pune apoi la frigider între 4 și 24 de ore.

15. Decorează la final cu frișcă și migdalele.

Poftă bună!