Înapoi la rețete
Quiche cu broccoli, cheddar și somon
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute     Dificultate: medie
URMĂREȘTE REȚETA VIDEO
Ingrediente

Crustă

- 1/3 cană de Floriol Vitamina E

- 2/3 cană de făină integrală

- 1/2 cană de făină albă de grâu

- 1/4 linguriță de sare

- 2 linguri de lapte degresat rece

Umplutură

- 1 lingură de Floriol Vitamina E

- 1 ceapă mică, tocată fin

- 150g broccoli

- 150g de somon afumat

- 1/4 lingură de sare

- 1/4 lingură de piper proaspăt măcinat

- 1 cană de lapte degresat

- 3 linguri de făină de grâu

- 4 ouă

- 3/4 cană de brânză cheddar

Mod de preparare

Crustă:
1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
2. Amestecă făina integrală, făina albă și sarea într-un bol.
3. Într-un alt recipient, amestecă puțin cu un tel laptele cu uleiul.
4. Toarnă amestecul umed peste amestecul uscat și omogenizează cu o furculiță.
5. Unge o tavă rotundă cu ulei.
6. Intinde aluatul în tavă prin apăsare cu mâinile, apoi înțeapă-l cu o furculiță din loc în loc.
7. Pune crusta la copt timp de 15 minute, apoi las-o la răcit.

Quiche:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Încălzește uleiul într-o tigaie.
3. Călește ceapa, apoi adaugă broccoli și gătește totul timp de 3 minute.
4. Adaugă sarea si piperul.
5. Lasă totul să se răcească.
6. Într-un bol mare, bate cele 4 ouă împreună cu laptele, făina și somonul afumat tăiat în cuburi/bucățele.
7. Toarnă compoziția lichidă peste crusta din tavă. Adaugă broccoli și lasă la copt timp de cca 40 de minute la 180 grade, până când se rumenește usor.
8. După coacere se lasă la răcorit, apoi se scoate din tavă și se taie în felii triunghiulare.

Poftă bună!