Înapoi la rețete
Ruladă de curcan cu nuci pecan și nectarine
Timp de preparare: 2 ore     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 50 ml Floriol Vitamina E

- 2 cepe roșii, tocate fin

- 4 căței de usturoi, zdrobiți

- 400 g pesmet

- 2 ouă bătute

- 2 linguri rozmarin tocat

- 1 lingură muștar cu semințe

- 2 nectarine, tocate cuburi mici

- 200 g nuci pecan

- 2 x 1.5 kg piept de curcan cu piele

- 200 g marmeladă de ghimbir

- Legume mixte pentru garnitură

Mod de preparare

1. Încălzește Floriol Vitamina E într-o tigaie mare.

2. Gătește ceapa și usturoiul, apoi pune-le într-un bol și lasă-le să se răcească complet.

3. Adaugă apoi pesmetul, oul, rozmarinul, muștarul și amestecă.

4. Adaugă nectarinele și nucile pecan, amestecă și asezonează cu sare și piper.

5. Taie pieptul de curcan pe lungime în două, dar nu până la capăt.

6. Acoperă-l cu folie de bucătărie și bate-l cu un ciocan de șnițele până când obții o grosime uniformă de 1 cm.

7. Dă folia la o parte și adaugă jumătate din umplutură.

8. Apasă pentru a turti umplutura peste curcan.

9. Rulează curcanul pe lungime.

10. Leagă-l cu ață de bucătărie din 4 în 4 centimetri.

11. Repetă procesul și pentru celălalt piept.

12. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

13. Pensulează jumătate din marmelada de ghimbir pe ruladă.

14. Dă la cuptor 30 de minute.

15. Pensulează restul marmeladei.

16. Dă la cuptor încă 45 de minute.

17. Lasă rulada să se odihnească 15 minute înainte de a tăia.

Poftă bună!