Înapoi la rețete
Porc Wellington
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
Ingrediente

- 80 ml ulei Floriol cu Vitamina E

- 600g file de porc, curățat

- 60 ml muștar Dijon

- 40g unt

- 2 cepe verzi mari, fin tocate

- 150g spanac

- 1 linguriță semințe de fenicul, prăjite și măcinate

- 8 felii subțiri de prosciutto

- 2 foi (25cm x 25cm) aluat foietaj, parțial dezghețate

- 1 ou

- 5g sare

- 5g piper

- 2 mere verzi, fără miez, feliate subțire

- 1 bulb mic de fenicul

- 1 cap de radicchio

- 10g pătrunjel proaspăt

- Sucul de la jumătate de lămâie

Mod de preparare

1. Pune 2 linguri de ulei Floriol cu Vitamina E într-o tigaie mare la foc mare. Condimentează carnea de porc cu sare și piper și gătește timp de 5 minute, întorcând până se rumenește pe toate părțile. Transferă pe o farfurie să se răcească și usucă cu un prosop de hârtie. Unge cu 2 linguri de muștar.

2. Redu temperatura la foc mediu și, în aceeași tigaie, adaugă unt iar apoi adaugă ceapa verde și semințele de fenicul. Gătește, amestecând în mod regulat, timp de 2 minute sau până când ingredientele se înmoaie. Adaugă spanacul și gătește încă un minut. Așează pe o farfurie căptușită cu prosoape de hârtie și lasă să se răcească puțin, apoi stoarce lichidul în exces.

3. Acoperă cu hârtie de copt suprafața de lucru și așează feliile de prosciutto deasupra, suprapunându-le într-un dreptunghi de lungimea fileului de porc suficient de larg pentru a încadra carnea. Întinde amestecul de spanac uniform peste prosciutto, lăsând o margine de 2 cm. Așează apoi fileul de porc pe marginea prosciutto-ului și, folosind hârtia de copt pentru ajutor, rulează într-un cilindru. Așează cele 2 foi de aluat foietaj pe suprafața de lucru, suprapunându-le ușor și unge ușor cu ou bătut pentru a sigila. Așază porcul învelit în prosciutto pe o latură lungă și stropește marginile aluatului cu ou bătut. Rulează porcul și aluatul strâns și așează pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt. Taie orice exces de aluat și lipește capetele pentru a sigila conținutul. Unge generos cu ou bătut, marchează diagonal cu un cuțit ascuțit și presară cu fulgi de sare și semințe de fenicul extra. Lasă la frigider timp de 30 de minute.

4. Preîncălzește cuptorul la 220°C și coace carnea de porc timp de 30-35 de minute până când aluatul este auriu. Odihnește timp de 10 minute. Taie felii groase pentru a servi.

5. Între timp, așează merele, feniculul, radicchio și pătrunjelul într-un castron mic. Amestecă cu restul muștarului, uleiul rămas și sucul de lămâie. Condimentează și amestecă din nou. Servește cu Wellington-ul de porc feliat.

Poftă bună!