Înapoi la rețete
Noodles delicioși și sănătoși
Timp de preparare: 45 de minute      Dificultate: minimă
Ingrediente

- 175ml ulei Floriol Vitamina E

- 15g ghimbir tocat mărunt

- 3 cepe verzi feliate mărunt

- 1 lemongrass (doar partea albă), dat pe răzătoare

- 30g miere

- 80g pastă de chilli

- 600g somon filetat fără piele

- 240g tăiței cu ceai verde

- 80ml zeamă de lămâie

- 20g zahăr

- 30g sos de pește

- 10g fulgi de chilli

- Semințe de susan prăjite, pentru servire

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tigaie cu 125ml de ulei Floriol Vitamina E, prăjește ghimbirul, ceapa verde, lemongrass-ul și un vârf de sare timp de 6-8 minute până când ceapa verde se frăgezește. Ia tigaia de pe foc și lasă la răcit.

2. Între timp, amestecă mierea, restul de ulei Floriol Vitamina E și pasta de chilli într-un bol. Pe o hârtie de copt, așează somonul și unge-l cu amestecul preparat. Lasă-l la cuptor timp de 12-15 minute la temperatură medie. Apoi lasă-l la răcit timp de 5 minute.

3. Gătește tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet.

4. Amestecă sucul de lime, zahărul, sosul de pește și fulgii de chilli alături de un strop de ulei Floriol Vitamina E. Într-un bol mare, amestecă tăițeii împreună cu sosul preparat.

5. Pentru plating, așează somonul și tăițeii împreună. Prăjește semințele de susan și presară-le peste preparat.

Poftă bună!