Înapoi la rețete
Dovleac spiralat în vitamine bogat
Timp de preparare: 60 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 225g pancetta

- 60g salvie mărunțită

- 250g ceapă tocată cubulețe

- 4 căței de usturoi mărunțiți

- 250ml lapte (de preferință vegetal)

- 10ml zeamă de lămâie

- 15g sare

- 4g piper măcinat

- 2 gălbenușuri de ou

- 50ml ulei Floriol Vitamina E

- 1.3kg dovleac

- 30g de nuci prăjite și tocate

Mod de preparare

1. Gătește pancetta timp de 8 minute împreună cu salvia mărunțită până când aceasta este crocantă.

2. În grăsimea rămasă, adaugă ceapa și usturoiul, gătește-le timp de 3-5 minute. Adaugă apoi laptele până când începe să fiarbă. Gătește-le la foc mic pentru încă 10 minute.

3. Mixează amestecul în blender împreună cu zeama de lămâie, sarea și piperul timp de 30 de secunde. Adaugă gălbenușul și mai dă-le prin blender timp de 15 secunde.

4. După ce tai dovleacul în două, scoate semințele și taie-l fâșii julliene cu ajutorul unui spiralizator sau feliator pentru a crea forma de tăiței dorită.

5. Adaugă uleiul Floriol Vitamina E în tigaie împreună cu tăițeii de dovleac și gătește-i timp de 5 minute.

6. La final, adaugă peste pancetta, salvia și nucile prăjite.

Poftă bună!