Înapoi la rețete
Zucchini umpluţi cu brânzeturi
Timp de preparare: 50 de minute      Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 3 dovlecei medii

- 170g de cremă de brânză

- 65g de brânză mozzarella rasă

- 65g de brânză Cheddar rasă

- 3 felii de bacon, gătite și sfărâmate

- 1 ardei iute jalapeno, tocat mărunt

- 10g usturoi pudră

- 100ml ulei Floriol cu Vitamina E

- sare

- piper negru proaspăt măcinat

- 1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Încălziți cuptorul la 218°. Tăiați capetele dovleceilor, și faceți câte o tăietură la fiecare 2-3mm, dar nu până la capătul inferior al dovlecelului astfel încât să arate ca un evantai și să încapă umplutura pregătită la pașii următori. Repetați procesul cu restul dovleceilor.

2. Așezați dovleceii pe o tavă cu hârtie de copt, ungeți-i cu ulei Floriol cu Vitamina E și coaceți aproximativ 10 minute, până când devin moi.

3. Între timp, pregătiți umplutura: într-un bol, combinați crema de brânză, mozzarella, brânza cheddar, bacon, jalapeño și usturoiul pudră. Adăugați un strop de ulei Floriol în combinație pentru un plus de savoare. Condimentați cu sare și piper și amestecați până când se omogenizează.

4. Scoateți dovleceii din cuptor și umpleți feliile cu amestecul de la pasul 3. Presărați restul de mozzarella și bacon deasupra și coaceți până când brânza este topită timp de 10 minute. Ornați cu pătrunjel și serviți.

Preparatul poate fi păstrat în frigider timp de 3-4 zile într-o caserolă vidată. Pentru a reîncălzi preparatul, pune-l la cuptor la 175°C timp de aproximativ 10 minute.

Ideal pentru planificare alimentară.

Poftă bună!