Înapoi la rețete
Bol cu cartof dulce și salsa de piersici
Timp de preparare: 20 de minute     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 200g orez

- 30g coriandru tocat mărunt

- coaja de la 1 lime

- sucul de la 2 lime

- 20g sare

- 2g piper

- 30ml ulei Floriol presat la rece din semințe de floarea-soarelui

- 1 ceapă roșie tocată

- 2 căței de usturoi mărunțiți

- 2 cartofi dulci medii, tăiați în cuburi

- 20g ardei iute

- 100ml supă de legume

- 1 conservă de fasole neagră, scursă și clătită

- 3 piersici medii, tocate

- o conservă mică de 150g porumb boabe

- 1 ardei jalapeno mediu, fără semințe și mărunțit

- 1 avocado mediu tăiat cubulețe

- chips-uri de tortilla, pentru servire

Mod de preparare

1. Prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsă-l acoperit timp de 5-10 minute. Adaugă apoi coriandrul, coaja de lime, sucul de la un lime și 10g de sare.

2. Între timp, gătește ceapa aproximativ 2 minute, până când începe să se înmoaie. Adaugă apoi și usturoiul și gătește pentru încă 30 de secunde.

3. Adaugă cartofii dulci, ardeiul iute, restul de sare și piperul. Amestecă bine, apoi acoperă și lasă să se gătească timp de aproximativ 5 minute.

4. Adaugă supa de legume, amestecă și lasă mixul pe foc încă 10 minute, până când cartofii sunt fragezi.

5. Adaugă fasolea neagră în tigaie și mai gătește amestecul aproximativ 1-2 minute. Îndepărtează de pe foc.

6. Adaugă apoi piersicile, porumbul, ceapa roșie, jalapeno, coriandrul, avocado și restul sucului de lime împreună cu uleiul Floriol presat la rece din semințe de floarea-soarelui. Gustă și ajustează după preferință.

Poftă bună!