Înapoi la rețete
Cotlet de porc cu piure de cartofi, măr și salvie
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: medie
Ingrediente

- 2 linguri de Floriol natural bogat în vitamina E  

- 1 cotlet de porc  

- 6 frunze de salvie  

- 1 măr  

- 3 cartofi albi  

- 1/2 cană de lapte  

- 2 linguri de smântână degresată  

- 2 legaturi de frunze kale (puteți înlocui cu spanac)  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade.
2. Încălzește uleiul într-o tigaie potrivită pentru cuptor.
3. Asezonează cotletul pe ambele părți cu sare și piper.
4. Prăjește cotletul timp de 5 minute pe o singură parte.
5. Adaugă 4 frunze de salvie în tigaie și transferă tigaia în cuptor.
6. Lasă cotletul la cuptor 5-6 minute, până când frunzele de salvie devin crocante.
7. Scoate cotletul din cuptor și lasă-l la odihnit în tavă.
8. Toacă 2 frunze de salvie.
9. Pune-le într-o oală mică împreună cu mărul și cartofii tocați. Adaugă laptele și apă cât să acopere totul.
10. Găteşte totul până când mărul și cartofii sunt moi.
11. Scurge, păstrând lichidul, apoi pasează compoziția pentru a obține un piure.
12. Adaugă smântâna și câteva linguri din lichidul de gătit pentru a obține o compoziție fină.
13. Asezonează cu sare și piper.
14. Frunzele de kale se gătesc într-o oală la abur timp de 10 minute și apoi se scot pe o farfurie, se toacă mediu și se stropesc cu puțin ulei și sare.
15. Servește cotletul și piureul alături de frunzele de kale și acompaniază totul cu un pahar de vin roșu.

Poftă bună!