Înapoi la rețete
Pui cremos cu sparanghel și tarhon
Timp de preparare: 40 minute     Dificultate: Medie
Ingrediente

- 500g de cartofi noi   

- 4 piepți de pui fără piele și fără os  

- 1 lingură ulei Floriol Savor  

- 1 ceapă mare  

- 2 căței de usturoi  

- 350ml supă de pui  

- 1 legătură mică de tarhon  

- 175g de sparanghel, curățat de partea lemnoasă  

- 3 linguri de smântână  

Mod de preparare

Pune cartofii într-o cratiță mare cu apă clocotită și fierbe-i 9-10 minute, pana se înmoaie. Apoi scurge-i și păstrează-i la cald în cratiță. Asezonează puiul cu piper negru proaspăt măcinat.

Încinge uleiul Floriol într-o tigaie non-aderenta. Sotează puiul cu ceapă și usturoiul, timp de cinci minute, pana se rumenesc bine. Întoarce puiul o singură dată, dar amestecă ceapa mai des.

Toarnă supa peste pui, adaugă doua fire de tarhon și fierbe la foc mic.

Lasă-le sa clocotească timp de 5 minute, apoi întoarce puiul pe cealaltă parte, adaugă sparanghelul și mai ține-le pe foc trei minute. Dă focul mai tare adăugând smântâna și tarhonul și amestecă de câteva ori. Servește-l împreună cu cartofii noi și impresionează-i pe cei dragi.

Poftă bună!