Înapoi la rețete
Galetă cu prune și mere
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 110gr făină

- O linguriță praf de copt

- 60ml ulei Floriol Vitamina E

- 85gr iaurt

- Jumătate de lingură de apă rece

- Jumătate de lingură oțet de mere

- 2 mere

- 2 prune

- O jumătate de linguriță de scorțișoară

- 2 linguri de zahăr

- 1 ou bătut

- Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

- Cerne făina, praful de copt și sarea într-un bol.

- Adaugă uleiul, iaurtul, oțetul și frământă.

- Acoperă cu un prosop umed și lasă aluatul la crescut o jumătate de oră.

- Pentru umplutură, taie merele și prunele în cuburi, apoi adaugă zahăr, scorțișoară și amestecă.

- Întinde aluatul într-un disc cu grosimea de 2-3mm.

- Pune umplutura în centru, apoi împăturește aluatul peste ea.

- Pune tarta într-o tavă și pensulează oul bătut peste.

- Lasă la copt 30 de minute, la 210 grade.

Poftă bună!