Înapoi la rețete
Supă de păstârnac copt și parmezan
Timp de preparare: 1 oră     Dificultate: ușoară
Ingrediente

- 2 linguri de ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 750g păstârnac mediu-mare  

- 50g parmezan sau Grana Padano, ras  

- 200g ceapă albă, tocata grosier  

- 1,5 litri de supă de pui  

- 4 linguri smântână  

- 1 lingură arpagic proaspăt  

- 40g păstârnac chipsuri  

Mod de preparare

1. Încălzește cuptorul cu ventilație la 200 de grade sau cuptorul cu gaz la 180 de grade.

2. Taie păstârnacul pe jumătate, în lung.

3. Fierbe apa într-o oală, adaugă puţină sare şi apoi păstârnacul. Lasă-l 3 minute la fiert apoi scurge-l.

4. Pune păstârnacul într-un vas de copt și stropește-l cu ulei Floriol natural bogat în vitamina E.

5. Se coace timp de 30-35 de minute, până când devine auriu, ulterior tăie-l în bucăți.

6. Adaugă într-o tigaie Floriol Omega 9 şi ceapa albă și gătește-o ușor timp de 10 minute, până se înmoaie.

7. Se adaugă bulionul și păstârnacul si se găteşte timp de 10 minute.

8. Transferă compoziţia într-un robot de bucătărie si omogenizeaz-o.

9. Cu puțin timp înainte de a fi gata de servire, readu supa într-o cratita și adu-o la foc mic timp de 5 minute sau până când este fierbinte, apoi amestecă smântâna, adaugă brânza și condimentează după gust.

10. La final, garnisește supa cu smântână, arpagic proaspăt și câteva chipsuri de păstârnac.

Poftă bună!