Înapoi la rețete
Chec cu morcovi și cremă de brânză
Timp de preparare: 50 de minute     Dificultate: medie
Ingrediente

- 3 ouă  

- 80 g zahăr  

- 50 ml Ulei Floriol natural bogat în vitamina E  

- 2 morcovi dați prin răzătoare mică  

- Sucul de la o portocală  

- Coajă de portocală rasă  

- 1 plic praf de copt  

- Un praf de sare  

- 200 g făină 000  

- 200 g cremă brânză sau brânză de vaci  

- 70 g zahăr pudră  

- Esență de vanilie  

- Miez de nucă pentru ornat  

Mod de preparare

1. Mixează într-un bol ouăle întregi cu praful de sare și zaharul, până se albește compoziția.

2. Adăugă treptat uleiul, apoi restul ingredientelor, morcovul ras, sucul și coaja de portocală, făina și praful de copt.

3. Unge cu ulei și tapetează cu făina o tavă mică de chec.

4. Așază compoziția în ea și introdu checul în cuptorul încins la 180°C pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când acesta trece testul cu scobitoarea.

5. După ce s-a copt, scoate-l din cuptor și lăsă-l să se răcească complet.

6. Între timp prepară și crema de brânză amestecând brânza cu zahărul pudra și 1 linguriță cu esență de vanilie, până când brânza devine cremoasă și fină.

7. Întinde crema obținută peste chec și ornează cu bucăți de portocală si miez de nucă.

Poftă bună!